Kas gaidāms 11.decembra raidījumā?

Aldis Progulbickis
     Decembra mēnesī Latvijas radio studijā top jauns kora dziesmu ieraksts. Tas ir komponista Alda Progulbicka un LU kora „Aura” kopdarbs. „Tā ir kora mūzika ar latviešu dzejnieku tekstiem. Korī es jūtu latvieša būtību un spēku”, tā savas kora dziesmas raksturo pats komponists. Pateicoties dalībai „Labo darbu” projektā, Aldis saņēma finansiālu atbalstu ierakstam studijā. Raidījumā iepazīsimies ar melodiju meistaru Aldi Progulbicki no Rucavas un palūkosimies, kā top ieraksts.
    Bet kopā ar Zandu Vanagu  no Ciemupes mudināsim sievietes rūpēties par krūšu veselību. Mediķi secina, ka pateicoties tam, ka sievietes arvien vairāk pievērš uzmanību savai veselībai, krūts vēzis tiek diagnosticēts ātrāk. Ja ļaundabīgais audzējs tiek atklāts agrīnā stadijā, ārstēšana norit veiksmīgi. Taču apmēram 35% gadījumu sievietes pie ārsta ierodas novēloti un ārstēšanas rezultāti nav apmierinoši. Zanda saslima, kad viņai bija 27 gadi. Viņa gājusi cauri pārdzīvojumiem, operācijai, ķīmijterapijai un krūšu rekonstrukcijai. Sešgadīga dēla un trīsgadīgas meitas mamma. Sieva vīram, kurš arī ir onkoloģijas pacients. Vienlaikus Zanda ir optimisma pilna sieviete, kuras pieredze var palīdzēt citiem.

Laura Leitāne
HansaMedia

Gan stāstu par Aldi Progulbincki, gan to, cik nozīmīga ir savlaicīga veselības pārbaude sievietes dzīvē, skaties raidījumā „Kopā” sestdien, 11.decembrī, LTV1 plkst. 17.45. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru