Projekts "Aklā"

Projekts "Aklā"
     Dirty Deal Teatro 2011. gada janvāra pirmajās dienās jaunu mākslinieku komanda - aktieri, teātra un kino režisori, horeogrāfi un dejotāji - aicina skatītājus gūt jauna veida teātra mākslas pieredzi. Mākslinieku idejas likušas tiem gatavot skatītājiem skatuves un kino mākslas notikumu, kas iecerēts plašāks nekā teātrī ierasts, tā meklējot tieši neatkarīgam teātrim piemērotāko mākslas komunikāciju.
     Divdaļīgais teātra un mediju mākslas notikums, projekts AKLĀ, ietvers:
Projekts "Aklā"
----teātra režijas jaunrades darbu mūsdienīga poētiskā teātra formā – Rainera Marijas Rilkes poēmas AKLĀ pirmo inscenējumu Latvijā
----pasākuma otrajā daļā – audio vizuālās mākslas notikumu, kurā skatītāji iepazīsies ar pieciem, īsiem jaunu kino mākslinieku veidotiem dokumentāliem portretiem, kuriem neredzīgas pianistes-tapieres klavierimprovizācija piešķirs arī muzikālu dimensiju.

     Par ekstrēmiem zaudējumiem cilvēku dzīvēs Ingas Surguntes un Aijas Uzulēnas izrāde runā caur stāstu par 20gadīgu meiteni, kuru svētdienas rītā nelaimes gadījumā uz ceļa gandrīz samaļ auto fūre, un tālākā dzīve ir jāspēj iedomāties acu tumsā; tā ir dzīve, kurā nākotne un mīlestība ir pavisam citādas nekā tās skatītas, kad redzēšana meitenei bijusi pašsaprotama... Redzēšana tumsā – tas ir atklāsmes stāvoklis pēc sāpīga, mokoša ceļa uz šo redzēšanu. 
Projekts "Aklā"
Projekts "Aklā"
     







     Horeogrāfe Agnese Bordjukova. Scenogrāfs Ivars Noviks. Komponiste Laura Gustovska. Lomās Inga Tropa un Andrejs Filipovs.

     Zanes Pērkones un Jāņa Pētersona īsfilmas apvienos dokumentālos tēlos piecu neredzīgu Juglas meiteņu saskarsmes brīžus ar mūsu – redzīgo pasauli, kuros viņas ir bijušas gatavas un vēlējušās sevi personīgi atklāt. Tie ir tēli, kurus pašas nelielo filmu varones nevar ieraudzīt. Vienīgi mums vizuāli pieejams viņu pašu spoguļattēls, līnijas, kādas dzīve sejā viņu mātēm...
Operators, montāža- Mārtiņš Lazdāns. Klavieres- Vlada Hmeļevska. (02.12.2010.)

Inga Surgunte

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru